EKSPRESI LATIHAN INDUSTRI-3

Semalam ilmu kimia aku benar-benar diuji. Selalu belajar teori je..Kalau ada praktikal pun, ada manual yang boleh dirujuk.

Tapi, kali ini, bila Cik Anis (new lab manager) bagi aku tugasan. Menggagau jugak aku. Nak tukar daripada specific gravity ke molarity pun terkebil-kebil.Haha. Padan muka aku.

Benda-benda basic macam tu pun tak boleh buat. Malu.

Mr Ameen (production manager) siap sound lagi-aku tak layak dapat diploma.

Malu.Malu.

Tapi bagus juga, baru aku sedar, ilmu yang aku pelajari selama ni sikit jer. Terlalu tohor.

Banyak lagi yang aku perlu belajar. Serius!banyak lagi..

Nasib baik ada Basid yang membantu.Hehe. Aku boleh tolong-tolong sikit jer. Prepare acid dan campurkan dengan arang. Itu jelah yang aku boleh buat.

Tapi yang kelakarnya, lepas je aku campur terus larutan tu menggelegak. Macam nak meletup. Haha. Nasib baik tak jadi apa-apa sebab Mr Magan dengan pantasnya telah membawanya keluar daripada lab.

Herm, tulah antara pengalaman yang best kat CCM. Harap dapat belajar banyak lagi dalam masa dua minggu yang tinggal ni.

Harap boleh jadi dia orang semua. Cekap dan mahir dalam melakukan tiap tugasan.

Huhu.

One thought on “EKSPRESI LATIHAN INDUSTRI-3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s