HAIRFALL..HAIRLOSS

Rambut gugur. Kehilangan rambut.

Itulh masalah yang aku sedang hadapi kala ini. Dah banyak sangat yang gugur.

Sampai terang dan hampir BOTAK.

Tiap kali lepas mandi-shampoo atau pun tak- tetap berguguran dengan banyaknya.

Samalah halnya waktu aku pakai minyak rambut.

Tak tahulah kenap..apa sebabnya.. Macam-macam dah yang aku dengar.Antaranya:

  • sebab suka tukar-tukar shampoo
  • sebab suka pakai gel
  • sebab banyak fikir
  • sebab kanser otak (ini paling tak masuk akal, tapi aku dengar jer!)
  • sebab keturunan (aku punya makcik pun dan pernah kena, tapi dah elok sebab guna Mustika Ratu)
  • sebab migrain (macam akak ipar aku)
  • sebab stress..haha..(ye ker?)

Tulah antara ramalan rakan-rakan taulan aku.. Terima kasih atas perhatian semua. Ramalan-ramalan itu hanya akan disahkan benar dan sahihsebaik aku pergi ketemu doktor.

My mum lah orang yang palin risau.. Katanya takut tak daat menatu perempuan..Haha. Yang ini kelakar. Tapi kata orang-rambut ni mahkota wanita-so, harap tak de effect..

Kalau ia pun kata-kata mak aku tu..aku redha jer.. Nak buat macam mana kan??

Apapun, nanti aku nak jugak pergi jumpa doktor..sebleum aku buat apa-apa keputusan. Sama ada nak pakai Yu Nam ke, Mustika Ratu ke..atau..rambut palsu (haha..yang ini haram tak boleh!).

Tak pun..botak jer..mungkin nampak macho!hua hua..

Doakan aku (SAYA) tumbuh rambut ek.

6 thoughts on “HAIRFALL..HAIRLOSS

  1. ngee..botak is not suitable 4 u laa..hehee..
    smga rmbutmu x gugur lg..:)


    SNA: Tak sesuai ek..Haha..tak pernah botak..nwei thanks.

  2. kesian dia…tapi kite senasib..setiap yg berlaku ade hikmahnya..trima dgn tenang…mungkin botk lebih baik…

    (sambil membyangkan jika zul dan nizam same kepalanya…)huhuhu

    SNA: Sudah terlalu banyak nikmat yang Tuhan sudah berikan. Ini baru satu nikmat yang ditarik semula sebagai petanda kita harus bersyukur dengan apa yang dikurnia.

  3. I have discovered a cure for baldness and hairloss in Indian Yoga named as balayam.

    “Balayam”, is a very simple yoga exercise, free of cost and sure cure for baldness and hairloss.

    Look for my website “balayam”

    balayam is amazingly simple & basic yet effective exercise of Yoga. I can say that to a great extent the world has found a surprise cure for baldness and hairloss.

    SNA: Owh ok. tq.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s