badominton o shimasu

badominton o shimasu or playing badminton atau main badminton.

Hehe. Permainan yang berasal dari negara India ini telah lama aku ceburi. Sejak kecil lagi. Dan badminton mengingatkan aku tentang banyak perkara. It carries sentimental value about my childhood and my sparing partner and my late abah as well.

Aku pernah memasang angan-angan mahu mewakili M’sia ke Thomas Cup. Tapi macam tinggal angan-angan sahaja. Aku pernah dimarah abah sebab terlalu asyik main badminton, akibatnya racket aku dipatahkan. Sedih, tapi aku mengerti kasih sayang seorang ayah sering disalurkan dengan kekerasan.

Now, dah besar, abah pun dah tak ada. Tapi kesungguhan abah membangunkan sukan badminton di kawasan aku tu tetap aku kenang dan hargai sebab setelah ketiadaan arwah, court badminton itu terus sepi tanpa smash atau drop lagi. Entah kenapa aku pun tak tahu.

Dah attached dengan SIRIM ni aku semakin aktif mengasah kembali skill yang tumpul ni. Ditambah pula dengan kehadiran kengkawan yang punya minat yang sama, walaupun angin berderu laju tapi tetap gigih menghayun racket menghentam shuttle.

Ini saja sukan yang aku boleh main. Bola sepak? Herm mahu juga cuba tapi nak main dengan geng2 kaki bangku je.. ada??

One thought on “badominton o shimasu

  1. Mungkin, kalo shahrul jadi pemain badminton, UiTM takkan johan debat alam sekitar. Shahrul nizam ahmad ,mungkin jadi calon olahragawan negara MSN.

    p/s: Apa yang kita inginkn, selalunya kita tak dpt, tapi apa yang diberikan kpd kita, semestinya adalah yg terbaik buat kita.

    SNA: Terbaik buat kita adalah apa yang kita inginkan kita usahakan dan Allah makbulkan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s