WORLD CUP 2010, FOOTBALL AND ME

WC 2010 just begun yesterday, on 11th of June 2010. Africa as a host. New Zealand’s first appearance. And what else? Haha. Itu sahaja yang tahu. Pasal Piala Dunia.

It shows that; I don’t like football. One because, saya ni memang kaki bangku. Two because, tak minat tengok game football.

For a man, memang peliklah sebab tak suka Football nie. To most of us, when a man doesn’t have interest in football so he is not a man by definition, that simple.

If you ask me, of course lah I disagree and tend to be defensive. Tapi disebabkan semua orang dilanda demam bola gara-gara Piala Dunia ni, jadi saya ikut je rentaknya.

Kat luar sekarang ni, my nephews and their cousins play football. Previously dia orang main badminton. Memang dia orang ikut trend la. Dulu Piala Thomas tengah hangat sekarang ni pulak Piala Dunia. Plus, their parents will get mad kalau dia orang ni tak main bola. Tak BRO katanya.Haha.

Kat tempat kerja pun orang cakap pasal bola. Aku tak nak terasing. Jadi buat-buat minat pasal bola. Tanya orang what country are you supporting and why.

But, the funny part is when they ask me that question, aku main sebut sahaja. Ada aku sebut Brazil, ada jugak England. Ikut apa yang terlintas je waktu tuh.

Tapi sejauh mana pun aku follow this world cup rhythm, I won’t stay up tuk menonton matches tengah-tengah malam.

Sehinggalah 12 Julai nanti, aku akan jadi Kaki Bola. wee.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s